De film Zwartboek

Zwartboek: sindsdien ging ik naar de bioscoop om de film Zwartboek te zien – vertaald: Blackbook.

Als je in Nederland woont en het nog niet hebt gezien, moet je zeker gaan terwijl je nog kan, aangezien ik denk dat het verhaal en de opstelling heel inspirerend zijn.

Het verhaal gaat over een joods meisje dat in de tweede wereldoorlog in Holland woonde. Overigens lijkt ze op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats te zijn en lijkt ze de schuld te krijgen als ze de juiste dingen probeert te overleven.

Ik hou echt niet van Nederlandse films, want meestal bevat het veel in je gezicht naaktheid en stompheid. Maar, Zwartboek heeft me echt bewezen dat een Nederlandse film net zo slank en hoogwaardig kan zijn als Amerikaanse films … Gaat niet in de details van de film, want je kan het nog steeds zien 🙂

Maar, bekijk het en laat me een reactie achter!