Grenzen overschrijden met Marco Borsato

Laten we weer wat muziek praten … 🙂

Een van de andere artiesten die ik heel erg leuk vind is Marco Borsato.

Iedereen kent zijn geschiedenis, maar voor de anderen: hij begon zijn carrière door een lied te zingen in de ‘Soundmixshow’, die vroeger een zeer populaire talentshow was in Nederland toen ik jonger was. Hij scoort nu een toekenning na de andere en heeft veel nee gescoord. 1 klik hier.

Hoewel ik vanaf mijn 12e naar Marco Borsato heb geluisterd, werd ik vanmorgen geactiveerd om iets over hem te schrijven. Dit gevoel is eigenlijk ontstaan ​​tijdens het kijken naar de backstage-editie van de TMF Awards. De versie van dit jaar vindt plaats op 13 oktober en waarschijnlijk krijgt Marco nog een (of meer) prijsuitreiking (welverdiend!).

Hoe dan ook, wat mij inspireert over Marco Borsato is de manier waarop hij creativiteit adresseert en verder gaat dan zijn eigen grenzen. En elke keer komt er een heel leuke show of lied uit. Ik herinner me nog steeds heel goed een van Marco’s eerste hits (‘Dromen zijn Bedrog’ – Dromen zijn bedriegen), dat was een heel goed Nederlands liedje …

Maar onlangs steekt hij steeds meer de ‘reguliere’ grenzen over. Voorbeeld is een liedje met de Nederlandse hiphop-ster Ali B (‘Wat zou je doen’ – wat zou je doen) of zingen bij de TMF Awards van 2005 met een trance lied van DJ Tiësto – Love komt weer. Hij liet zelfs andere mensen zijn liedjes zingen bij het Gala, als eerbetoon aan hem. Was indrukwekkend indrukwekkend om te kijken!

Al deze innovatie in het Nederlandse muziek genre helpt hem te blijven populair en succesvol … Ik zou zeker zeggen “doorgaan” !! Een goed voorbeeld bij het praten over innovatie is samenwerking 😉 U hoeft niet altijd aan uw eigen ‘straat’ te denken …

Marco-liedjes Ik vind het leuk:

Kom maar bij mij
Zij
Je hoeft niet naar huis vannacht
Dat ben jij
Wereld zonder jou