Het verhaal van klassieke muziek

Het klinkt een beetje corny, want het is niet echt cool om uit te drukken voor mensen die mijn leeftijd luisteren naar klassieke muziek, maar ik vind het echt leuk. Niet elke dag, maar van tijd tot tijd kan deze muziek me heel erg inspireren.

Wat een uur geleden een documentaire over Maxim Vengerov kijkt, waarin hij over een speciaal ‘avontuur’ vertelde, was hij bezig met (gedurende een maand sabattisch). Hij werkte samen met een componist om een ​​verhaal te ontwikkelen – waar ze de piano en verschillende violen spelen. Hij vertelde dat dit muziekstuk een prachtig verhaal over het leven is, met name wat het op en neer zakt. Waar hij over praat klonk mij heel vertrouwd.

Want … wat ik leuk vind om zo veel te luisteren naar klassieke muziek, is dat het echt een verhaal kan vertellen. Ik stel me altijd voor duizenden dingen als ik naar die soort muziek luister. Zijn mensen aan het dansen, lopen door een bos, rushing naar iemand’s huis … Als je je verbeelding laat luisteren en eerlijk naar de muziek luisteren, dan is het kans dat je dit ook kunt doen. Denk aan gebeurtenissen die gebeuren, hoor wanneer een deel van het ‘verhaal’ spannend of gelukkig is. Soms brengt dit me een stadium verder dan het dagelijkse leven en laat ik me aan zeer mooie concepten en ideeën denken. Geef het maar een schot. Veel plezier.