Inspiratie als energiebron

Inspiratie is een energiebron, maar anders dan motivatie, waardoor je meestal concrete resultaten krijgt. Op Beliefnet.com Wayne W. Dyer schreef een artikel over dit onderwerp. En hoewel ik zelf niet sterk gelovig ben, vond ik het artikel heel interessant. Citaat:

“Geïnspireerd is een ervaring van vreugde: we voelen ons volledig verbonden aan onze Bron en helemaal op doel, onze creatieve sappen vloeien en we brengen buitengewoon hoge energie in ons dagelijks leven. (…) Als motivatie een idee haalt en draagt Tot een aanvaardbare conclusie, dan is inspiratie het omgekeerde. Als we in de grip zijn van inspiratie, heeft een idee ons van de onzichtbare realiteit van de Geest vastgehaald. ‘

Een beetje dieper in het onderwerp van inspiratie als bron van energie … Ik voel me zeker energierijk wanneer ik geïnspireerd ben. Zoals het artikel omschrijft, verschijnt het idee plotseling. Meestal voelt ik me ook graag meer concreet met dat gevoel. Een visuele stijl creëren, de manier waarop ik naar bepaalde dingen kijk, heroverwegen, dingen ophalen die ik al eeuwen geleden had moeten doen, een tafel met de hand maken en mozaïeken op het oppervlak doen, erover schrijven op mijn inspiratieblog en het doorgeven aan anderen, enz.

Maar ik denk dat inspiratie niet standaard komt. Als je teveel bent met 1000 dingen die mensen van je willen, als je je stress hebt, pre-occupied met dagelijkse zaken en denk niet verder dan, zal de inspiratie niet ineens vliegen. U moet het gelegenheid geven om te lente en bloeien. U kunt inspiratie op miljoen manieren stimuleren en overal om je heen zien, als je het maar wat ruimte geeft …

Je zou denken dat inspiratie iets is wat alleen creatieve mensen hebben en nodig hebben. Nou, ik ben er helemaal niet mee eens. Iedereen heeft inspiratie nodig om te ontwikkelen, nieuwe dingen te verkennen, om vanuit een ander perspectief naar onderwerpen te kijken. Je ziet het misschien niet als zodanig, maar het is er, waardoor je energie krijgt.

Aangezien iedereen inspiratie nodig heeft, wil ik graag zeggen: laat niet alle dagelijkse dingen je leven overnemen. Geef jezelf de tijd om te denken wat belangrijk is voor jou. Neem de tijd om uw inspiratiebronnen te ontdekken!

– oké, dit is een vrij lang verhaal geworden en misschien ook een beetje ‘floaty’, maar hoop dat het wat inzicht geeft in mijn gedachten en je laat denken en uitwerken op je eigen gedachten –