ukari – het echte Japanse eten

 

Deze week werden mijn vriend en ik uitgenodigd voor het avondeten met Casper en Yukari. Aangezien Casper mijn collega is en zijn Japanse vriendin een behoorlijk goede kok is, moet het wel eens gebeuren … En we wilden natuurlijk heel graag komen, omdat Yukari ook haar eigen catering- / kook bedrijf heeft!

En nu, om eerlijk te zijn … Ik was vrij verstomd door het eten, het was zo goed! Heel veel Japanse Teppan Yaki restaurants geweest, maar heb nooit Japans eten gegeten.

Yukari vertelde ons dat Teppan Yaki eigenlijk een Amerikaans concept is, om een ​​Hollywood-effect eromheen te maken en het beter te verkopen. Ik zeg niet dat Teppan Yaki niet lekker smaakt (soms wel), maar het is niet authentiek, waardoor het me minder enthousiast maakt. Geldt ook voor de meeste ‘standaard’ Chinees eten hier in Nederland trouwens: de meeste Chinezen eten niet eens Babi Pangang of Foo Yong Hai, en we vinden het gelukkig dat het hun eten is, haha.

Dus, als u van authentiek Japans eten houdt, kunt u Yukari uitnodigen naar uw huis. Ze is al een paar keer uitgenodigd om in restaurants te koken en ook thuiskoken … en wat is meer ontspannen dan een dinerfeest met lekker eten en niets hoeven doen (behalve een beetje betalen)?