Volg de trends NIET

Ik kwam een website tegen die ik zowel intersant en inspiratievol vond. Don’t believe the hype is een blog van een vrouw genaamd, Audrey. Ze heeft het in haar blog over huidige problemen in de meisjes cultuur, body image, bekende personen en meer.  

Ik ben het helemaal met Audrey eens! Het is raar dat alle voorbeeldpersonen verschrikkelijk DUN zijn!!

Jonge meiden zijn nog erg onzeker en nemen deze mensen als voorbeeld. Dit is namelijk het ‘ideale’. En wat willen alle jonge meiden zijn? Het perfecte meisje! Zodat niemand haar pest en natuurlijk populair is.

Maar, een dieet is natuurlijk niet gezond voor jonge meiden. Ouders kunnen helpen door ze op te laten groeien met gezond eten. Kinderen en jongeren zullen simpelweg gezonder leven.

Jonge meiden moeten niet zo dun willen zijn als de huidige modellen en alle andere rolmodellen. Het is gewoon niet gezond en het kan angst en allerlei eetstoornissen veroorzaken.

Annorexia wordt een steeds groter probleem. 5% van de meiden heeft anorexia trekjes. Ik schrik hier enorm van! En ik ben ontzettend blij dat ik niet een van hen ben. Nog blijer ben ik over de initiatieven van Audrey.

Niet echt een leuk onderwerp… maar toch. Er moet meer aandacht komen voor dit soort onderwerpen. Nog vetter vind ik dat een actie zoals die van Audrey een heel groot publiek bereikt :-).